Wat houdt je werk in?

In mijn werk als adviseur help ik melkveehouders het management op hun bedrijf te verbeteren. Dit kan middels betaald advies, of advieswerk bij de boer aan tafel vanuit een van onze projecten. Voor het betaald advies maken we veel gebruik van OPTIcow. Met OPTIcow begeleid ik melkveehouders individueel, maar ook in studiegroepen. De thema’s hebben vaak te maken met de koe en het kalf, veemanagement en jongveeopfok.

Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal projecten. Ik ben bijvoorbeeld bezig met het verbeteren van jongvee opfok bij een twintigtal melkveebedrijven. De afwisseling om bij de boer op het erf te zijn, maar ook samen te werken en te sparren met collega’s op kantoor vind ik erg leuk.

Waar ben je op het moment vooral mee bezig?

Ik ben vooral bezig met OPTIcow. Dit is het product waar we als team van bedrijfsadviseurs in de melkveehouderij mee werken. Hiermee zetten we technische en economische resultaten van het melkveebedrijf naast elkaar en benchmarken we deze cijfers met collega melkveehouders. Als adviseur ga ik met deze rapportage de boer op en bespreek ik vanuit de helikopterview de resultaten met de melkveehouder. Hier komen een aantal actiepunten uit waar we praktische handvatten van maken zodat de boer er direct mee aan de slag kan.

Waarom werk je met plezier bij ZLTO?

ZLTO is een prettige organisatie om voor te werken. Er heerst een fijne werksfeer onder collega’s. En je bent altijd voor de leden aan het werk.

Waar haal je voldoening uit in je werk?

Ik haal het meeste voldoening uit een goed gesprek met een ondernemer. Dit hoeft niet eens persé een melkveehouder te zijn. Als we het kunnen hebben over managementzaken, maar ook over de toekomst van zijn of haar bedrijf, dan krijg ik daar energie van. Verder haal ik veel voldoening uit de goede samenwerking met mijn directe collega’s van OPTIcow. We pakken zaken samen op, bijvoorbeeld als het gaat om het werven van nieuwe deelnemers. We stellen samen scherpe doelstellingen op en ik ben er trots op als dit tot een mooi resultaat leidt.

Wat biedt ZLTO jou?

ZLTO biedt mij een groot netwerk, kennis en een fijne werkplek.

Hoe is het contact met collega’s?

Het contact met mijn collega’s is prettig. We bespreken vaak meer dan alleen werk. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Verder is het leuk om met de PV-activiteiten op een andere manier met collega’s kennis te maken. Buiten het werk ontstaat er een andere ontspannen sfeer waardoor je eens wat ander dingen bespreekt. Daarnaast gaan we ook wel eens met wat jonge collega’s op pad voor een vrijdagmiddagborrel.

Op welk behaald resultaat ben je trots?

Ik ben er trots op dat we met ons OPTIcow-team staan waar we nu staan. We hebben het afgelopen jaar veel tijd gestoken in de ontwikkeling van het product. We gaan nu weer sterk inzetten op nieuwe deelnemers. Dit gaan we realiseren door nieuwe studiegroepen op te zetten, maar ook door acquisitie voor individuele klanten op te pakken.

Welke ondernemer/ lid inspireert jou en waarom?

Leden die met het volle vertrouwen als ondernemer de toekomst in gaan inspireren mij. Ik ben van mening waar een wil is, is een weg. Als jonge ondernemers er voor 300% voor gaan, dan is er bijna altijd een oplossing te bedenken om het bedrijf verder voort te zetten. Ik haal veel voldoening uit het in gesprek gaan met deze gedreven ondernemers.

Welke ontwikkeling in de agrarische sector zie jij als kansrijk?

Ik zie kansen bij jonge ondernemers. Zij zijn immers de toekomst van onze sector. Vroeger werd je boer omdat dat van je verwacht werd. Tegenwoordig moet je er voor de volle 300% voor willen gaan. Als dit erin zit, weet ik zeker dat je het kunt maken in de sector. Ik vind het mooi om dit soort jonge ondernemers te begeleiden of samen te brengen door middel van studiegroepen. Hier leren ze veel van elkaar en elkaars bedrijven.